Çekirdekli Siyah Üzümün Faydaları

Çekirdekli Siyah Üzümün Faydaları

Siyah üzüm, bizim ülkemizde çeşitli isimler ile bilinmektedir. Kimimiz çekirdekli üzüm diye bilir kimimiz kara üzüm deriz. Siyah üzümün ismi kişiden kişiye değişebilir. Siyah üzümü kimi insan severken kimi insan da sevmeyebilir. Bunlar hep değişken olaylardır. Fakat değişmeyen bir olay vardır ki: o da siyah üzümün insanoğluna sağladığı yararlardır. Siyah üzüm deyince çoğu kişi kan yaptığını daha doğrusu kansızlığa iyi geldiğini bilir. Ancak bilinen tek özelliği de bu diyebiliriz. Oysaki kara üzümün faydası sadece kan miktarını arttırması değildir.

İŞTE SİYAH ÜZÜMÜN FAYDALARI

 Kara üzüm, böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlarken mideye zarar vermez. Bunun sebebi ise içerdiği lifli yapıdır.

 Kanı temizler ve kansızlık sorunun da etkilidir.

 Siyah üzüm insanları koroner kalp rahatsızlıkların korur. Çünkü siyah üzümün kanı sulandırma özelliği vardır. Bu da koroner kalp rahatsızlığına yakalanma riskinizi azaltır.

 Vücuttaki yağlarından kurtulmak isteyenlere iyi bir yardımcıdır. Çünkü siyah üzümün yağ eritici özelliği vardır.

 Bir kilo siyah üzüm 390 gram ete, 1200 gram patatese ve 300 gram ekmeğe eşdeğerdir.

 Siyah üzümün bir diğer faydası ise enerji verici olmasıdır. Siyah üzüm kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmanızda iyi bir yardımcıdır. Çünkü siyah üzümde magnezyum bulunur. Vücudun magnezyum ihtiyacı karşılanmadıkça vücut enerji dönüşümü yapamaz. Kaybettiği enerjiyi yenileyemeyen vücudun vücut direnci düşer.

 Siyah üzüm güçlü bir antioksidandır.

 Siyah üzüm aldığımız C vitaminlerinin verimini arttırır.

 Siyah üzüm, vücudumuzu virüslere karşı koruma da etkili bir doğal besindir.