Kına İçin Gerekenler

Kına İçin Gerekenler

Kına Gecesi Organizasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Kına gecesi evlenecek olan kadınlar için en özel günlerden biridir. Her şey çok güzel olmalı ve yıllarca bu anı tatlı bir tebessümle anılmalıdır. Bu yüzdendir ki bu organizasyon için her şey yolunda gitmelidir. Misafirler, davetiyeler, yiyecek ve içecekler, mekan, eğlencesi. Akla gelen ya da gelmeyen ne varsa gelin adayının en güzel günlerinden biri olmak zorundadır. Her şeyin nasıl yapılması gerektiği en ince ayrıntısıyla planlanmalıdır.

Kına Gecesi İçin Alınması Gerekenler

Kına gecelerinin en önemli özelliği eğlencenin yanı sıra uzun yıllardır süre gelen duygusal bir kısma yatkın oluşudur. Gelin ortaya oturtulur ve acıklı bir şarkı eşliğinde insanlar etrafında döner. Ailesinden ilk kopuşunun acısını yaşayanların dışında ailesi yanında olamayanların da üzüldüğü bir kısım söz konusu olmaktadır. Düğün öncesi atılan stres, güzel geçirilen vakit. Peki, kusursuz bir organizasyon nasıl yapılır? Günümüzde genel olarak kına gecesi organizasyonlarını organizasyon şirketleri üstlenmektedir. En özel gününüzde sizin için en ince ayrıntıları düşünüp size o günü hazır hale getirir. Tercih etmeniz dahilinde size sadece fikirleri onaylamak kalır.

* Kına elbisesi,

* Bindallı,

* Kına yakıldığı esnada örtmek için duvak,

* Gelin için el gülü,

* Misafirler için el gülü,

* Mum,

* Kına,

* Çerez ve tepsisi,

* Tefler,

* Fotoğraf çekilmek için hatıra çerçeveleri,

* Misafirler için kına taçları.

Kına gecesi için gelin adaylarının en çok düşündüğü kısım mekan sorunudur. Bu tamamen kişinin kendi zevkine bağlı olarak değişebilecek bir konudur. Bütçe ve isteklere göre sonsuz sayıda çeşit önünüze konulur. Ev, bahçe, düğün salonu, saray. Dilediğiniz yerde içinizden ne geliyorsa. Genel olarak gelin adayları da en beğendikleri yeri isterler ve özel günlerini mutlu geçirirler. Peki, mekanı buldunuz. Sırada süslemenin nasıl olacağı tartışması var. Renkli tüllerle veya balonlarla tüm mekanı süsleyebilirsiniz. Ya da bir organizasyon şirketiyle anlaşıp her detayı düşünmelerine fırsat verebilirsiniz. Bastırdığınız şık davetiyelerle misafirlerinizi çağırmak kaldı geriye. Sonrasında ise vur patlasın çal oynasın. Bir kına gecesini ölümsüz yapacak olan ne giydiğiniz kıyafettir ne de seçtiğiniz mekandır tüm gelin adayları böyle düşünür. Ölümsüzleştirecek olan şey sizin enerjiniz ve misafirlerinize davranış şekliniz olacaktır. Bir gelin adayı için olmazsa olmazlardan olan bu kına gecesi akşamı ne kadar kusursuz olursa o kadar derin ve güzel izler bırakır ve öyle hatırlanır. Gelin adaylarının bu kusursuz telaşının en önemli sebebi de budur.